vrijdag 21 april 2017

Mijn grootste streven


Ik moet eerlijk toegeven. Soms doe ik maar wat. Soms zelfs dagen achtereen! Wat van de dingen die moeten bijvoorbeeld. Wat van m'n eigen favoriete dingetjes. Of gewoon wat van de dingen die ik op dat moment kan. En dat zonder echt na te denken. Over het doel. Dat ik eigenlijk constant voor ogen wil houden!

Mijn doel. De reden van mijn bestaan. Ja, zo zou je het ook best kunnen noemen. De reden, met een hele grote uitroepteken! Het allerbelangrijkste. Voor mij. Het meest cruciale. In mijn ogen. Hetgeen waar alles om draait. Wat mij betreft.

God een plezier doen! In plaats van anderen of mezelf. God blij maken! In plaats van deze maatschappij die regelmatig heel wat anders van mij verwacht. God op nummer één! In plaats van de dingen die ook allemaal zo graag bovenaan op mijn levenslijstje willen staan. Dingen die voor die eerste plaats trouwens regelmatig flink hun best doen!

En wat voel ik me een stommeling wanneer ik er ineens achter kom dat één van die dingen in zijn ultieme plan is geslaagd! Teleurgesteld in mezelf bedenk ik vervolgens hoe dat in vredesnaam heeft kunnen gebeuren. Waarschijnlijk lette ik even niet op. Waarschijnlijk had ik even een zwak moment. Waarschijnlijk dacht ik eventjes, voor een veel te lange tijd, niet aan datgeen waarvoor ik in de eerste plaats wil leven!

God behagen! Mijn grootste streven. Bij Hem komen! Bij Hem zijn! En daardoor hopelijk elke dag meer en meer gaan lijken op de vrouw die Hij het allerliefst ziet wanneer Hij naar mij kijkt. Ja, dat is wat ik wil. Dat is mijn voornaamste ambitie. In Hem blijven! Want dat is denk ik ook Zijn allergrootste verlangen.

2 opmerkingen:

 1. Soms doe ik maar wat...herkenbaar. Ik ben me ook niet constant bewust van God. Dat kan denk ik ook niet. Maar wanneer je van de gewone dingen geniet is God daar ook blij mee. Hij heeft immers de goede dingen gegeven.
  Ik moet bij die 'eerste plaats' ook denken aan een boek met de titel: ‘God speelt geen enkele rol in mijn leven, Hij is de regisseur!’ van Wilkin van der Kamp.
  Ik geloof dat God blij is dat jij een vrouw naar Zijn hart wil zijn en Hij zal jouw verlangen vervullen. Vanuit ons zelf lukt dat niet. Wij doen immers maar wat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben gelukkig dus niet de enigste die af en toe gewoon maar wat doet;). Ja, misschien heb je gelijk en is alleen het willen van mij voor Hem al genoeg om blij van te worden en is dat tegelijkertijd ook genoeg om van mij een beter mens te maken:). Ik hoop het!

   Verwijderen