maandag 20 februari 2017

De ziekte van Lyme

 
Een glimlach met wat tranen. Want het gaf best wel een dubbel gevoel. Al waren de vermoedens er stilletjes al die tijd wel geweest. Nu, een paar dagen later, voel ik eigenlijk alleen nog maar een hele hoop opluchting en een grote (al zij dat tegelijkertijd ook een voorzichtige) blijdschap. Want na bijna tien jaar ziek zijn kreeg ik m'n allereerste diagnose. Het gevecht tegen Lyme kan gaan beginnen!

14 opmerkingen:

 1. Niet leuk dat je dit hebt, maar wel erg fijn dat er een diagnose is en je nu gericht kunt gaan vechten!
  Je hebt nog een lange weg te gaan waarschijnlijk. Heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Carlien:). Ik denk ook aan een lange weg omdat de meeste Lyme patiënten een lange weg moeten gaan maar langer dan nog weer een keer 10 jaar zal dat hopelijk niet worden!

   Verwijderen
 2. Zet hem op in dit gevecht. Je hebt God aan jouw kant staan. Hij zal je kracht geven. Ik wens je beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, Anne! Ik las je mail gister, ben superblij voor jou! Idd goede dingen voor ons beide:). God is goed<3!

   Verwijderen
 3. Lieve Mirjam, wat fijn dat je eindelijk een diagnose hebt. Maar wat een pittige diagnose. Ik lees in je bericht iets van hoop op herstel... Kan dat bij lyme? Ik wens je alle goeds toe en vooral veel moed en kracht. Liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heej Maria:), bedankt voor je lieve woorden! Het is idd een pittige diagnose maar het kan wel goed verklaren waarom ik me al zo lang zo slecht voel en dat lucht enorm op. Tenminste, dat lucht ook vooral zo op omdat ik weet dat (gedeeltelijk) herstel wel mogelijk is/kan zijn. Ik heb m'n broer dan als voorbeeld daarvoor, die ook al jaren tegen Lyme vecht en hij is inmiddels (na 2,5 jaar therapie) flink opgeknapt. Ik ga nu dezelfde behandelingen volgen (bioresonantie in combinatie met heel gezond eten) en hoop daarvan een stuk op te knappen! Of dit echt gaat gebeuren is natuurlijk nog eventjes afwachten... Maar de privékliniek waar ik heen zal gaan heeft al vele Lyme patiënten met succes behandeld dus ik heb er zin in! Liefs

   Verwijderen
 4. Heel veel sterkte Mirjam!Ik bid en strijd met je mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je staat in mijn multomap (om voor je te bidden). Ben erg op mezelf gericht geweest de laatste tijd maar ga nu je blog weer bijhouden. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat geeft toch helemaal niks! Mij gaat het de laatste tijd een beetje net zo... Soms hebben we die tijd voor onszelf gewoon eventjes nodig. Maar ik vind het fijn dat je voor me gaat bidden:)! Dank je wel!

   Verwijderen
 6. Wat moet dat 'fijn' zijn dat er iets gevonden is dat bevestigd dat je ziek bent. En ik wens en bid je heel veel sterkte toe in de weg die je nu echt hoopvol kan gaan. Van harte beterschap en Gods zegen toegewenst. Ik heb zelf een lichte vorm van lyme.
  Ik heb weer genoten van al je mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Rinske:). Dank je! Fijn dat je weer blij kon worden van m'n fotootjes, zo leuk om te horen. Wat naar dat ook jij (een lichte vorm van) lyme hebt. Hopelijk zit dat jou niet al te veel in de weg!

   Verwijderen
  2. Nee, dat zit me tot nu toe niet echt in de weg. Maar op dit moment heb ik een vage pijn in mijn linkerkuit als ik flink wil wandelen. Ik kom niet verder dan 1 km. Zelf denk ik dat het lyme is, maar mijn arts is het daar nog niet mee eens. Lyme is lastig. Als je het een keer hebt zit het in je bloed. Dus is het nu niet echt te meten. Maar komt tijd komt raad. Ik kan fietsen, tuinieren en bloggen. Dus heb ik niets te klagen. Ik denk regelmatig aan jou bid dat je echt op mag knappen.

   Verwijderen
  3. Okay, das ook vervelend zeg! Het schijnt idd wel te kunnen, dat Lyme zich op bepaalde plekken in pijn gaat uiten. Waarschijnlijk, als je het al lang hebt, dan gaan ze dat sowieso alsnog niet via een Lyme-test vinden. Lyme is namelijk erg goed in vermommen en verstoppen, heb ik gehoord. Heel erg bedankt voor je gebeden! Fijn dat er nog mensen zijn die voor me bidden:)...

   Verwijderen