vrijdag 9 september 2016

~Deze fraaie blaadjes zetten me aan het denken...~

 
Tamelijk opmerkelijk hoe een blad ergens best wel een heel klein beetje kan lijken op het leven van een mens. Dat viel me vandaag op. Toen ik mij verwonderde over de schoonheid van deze gevallen bladeren...

In het allereerste begin ontstond daar ineens een onopvallend petieterig maar werkelijk knopje. Zomaar plotseling, vanuit het niets. Als je niet zou weten wat zich daar van binnen allemaal afspeelde dan zou je denken dat het niets was. Slechts een inhoudsloos knopje en that's it.

Maar niets was minder waar! Want na enige tijd wachten kwam de schitterende mooiigheid, die al die tijd stilletjes in het knopje verborgen had gelegen, als een klein wondertje naar buiten gekropen. Wauw, wat was hij prachtig! Vol van leven en groeien dat hij deed!

Beetje bij beetje strekte hij zich uit en het duurde niet lang totdat hij zich compleet en geheel had ontvouwd. Hij was nu groot en dat was fijn maar er was nu geen blad meer om hem heen die hem nog langer kon beschermen. Tegen de koude regen die soms viel en tegen de ruwe wind die soms over kwam waaien...

Al snel ontdekte het blad dat dat wel wat met hem deed. De regen stroomde soms onophoudelijk en de wind rukte soms net even iets te hard. Maar ondanks die pijn maakte hem dat raar genoeg, op een merkwaardige manier, alleen maar mooier. Hij kreeg streepjes en stipjes, in allerlei bijzondere kleuren. En even daarnet gebeurde er zelfs iets nóg ongewoners! Hij begon zomaar te vliegen, ongebonden als een vogel, zijn vrijheid tegemoet!

Acht het enkel vreugde, mijn broeders, wanneer u in allerlei verzoekingen terechtkomt, want u weet dat de beproeving van uw geloof volharding teweegbrengt. Maar laat die volharding ook volledig mogen doorwerken, opdat u volmaakt bent en geheel oprecht, en in niets tekortschiet.
Jakobus 1:2-4

Bijzondere vrijdag

4 opmerkingen:

  1. O, wat vind ik dit mooi! Echt bijzonder. Dank je wel. Die tekst erbij ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een mooie overdenking. Wat een bron van inspiratie is de natuur.

    BeantwoordenVerwijderen