woensdag 17 augustus 2016

~'Kneed mij, Heere God. Ook als het soms wel eens pijn doet'~

 
Wat kan het leven soms hard zijn. Vanuit onverwachte hoek kun je zomaar neergeslagen worden en kan de klap een gigantische schade veroorzaken. De kracht die voorheen in jou was, wordt jou ontnomen. Rennen gaat niet langer. Lopen gaat niet langer. En met je beschadigde vleugels kun je ook niet verder vliegen.
 
Je strijkt vervolgens daar neer waar het allemaal gebeurde. Verplicht, omdat je simpelweg niet anders kan. En je gaat zitten, omdat staan te vermoeiend is. Je gaat liggen, omdat zitten te uitputtend is. Je gaat slapen, gewoon omdat je zo verschrikkelijk moe bent.

En ondertussen ga je kijken en wachten. Totdat je ineens iets doortastends in je binnenste voelt. Het trekt aan je. Het drukt op je. Het pakt je beet en laat je weer los. Het strijkt langs je heen en verwijdert scherpe puntjes. Het besprenkelt je met water en maakt dat wat hard was zacht. Het veranderd je.

Want langzaam maar zeker ga jij er van binnen anders uit zien. Je krijgt nieuwe vormen. Een paar mooie, een paar levendige, een paar pittige. Ja, allerlei vormen die je voorheen niet had. Maar ook dat wat afgebrokkeld was wordt hersteld. En dat wat gebroken was wordt gelijmd. En dat allemaal terwijl jij nog steeds lamgeslagen bent. Of misschien wel juist omdát je lamgeslagen bent?

Want je kunt nog steeds geen kant op. Twee vastberaden Handen houden je stevig vast. En iedere keer wanneer jij je sterk genoeg voelt om verder te gaan draait de Pottenbakker je nogmaals in de rondte...

Zou Ik met u niet kunnen doen zoals deze pottenbakker, huis van Israël? spreekt de HEERE. Zie, zoals de klei in de hand van de pottenbakker, zo bent u in Mijn hand, huis van Israël.
Jeremia 18:6

Een notitie

5 opmerkingen:

 1. Mooi beschreven, dit beeld van de vlinder. Toch lijkt het me niet gemakkelijk om steeds die zwakte te moeten ervaren, ook al weet je dat je dan pas sterk kunt worden. Je stukje straalt wel die kracht in zwakte uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Indrukwekkend... hoe God soms ook dingen mooier maakt op een manier die wij niet begrijpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het laatste stukje erg mooi ( nog voor de oranje letters over die handen).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herkenbaar in de zin dat je steeds wordt teruggefloten. Dat God er iets moois van kan maken is wel heel bijzonder. Daarop vertrouwen heet geloof. Mooi blog Miriam.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor jullie lieve en meelevende reacties! Fijn om te lezen:).

  BeantwoordenVerwijderen