dinsdag 2 augustus 2016

~Een liefdesveranderende zoektocht~

 
Wow, wat kan het pijn doen... Mekaar kwijtraken:(. Maar elkaar terugvinden? Dat is dan het allermooiste wat er bestaat! Mekaar opnieuw ontdekken en ontmoeten is dan heerlijker dan heerlijk. Mekaar wederom heroveren is dan the greatest thing of all<3! En toch gebeurd dat niet zomaar. Want zonder zoeken vind je niets terug. Ja, zoeken is wel van belang. Zoeken is wel essentieel. Zoeken is in dit geval noodzakelijk zelfs! Dus zoekt hij jou niet? Zoek hem dan. Met liefdevolle woorden, met een zachte stem. Met aanhalige blikken, met een vurig oog. Met vastberaden aanrakingen, met een toegenegen hand. Zijn jullie mekaar kwijtgeraakt? Wacht dan niet langer, maar ga op zoek!
 
Naar datgeen wat jullie zijn verloren, of naar datgeen wat jullie mogelijkerwijs misschien nooit hebben gekend. Intieme verbondenheid. Zo nauw, dat er niets tussen jullie is te krijgen. Zo diep, dat er nooit een einde aan jullie komt. Zo één, dat jullie niet langer twee zullen zijn.

Ja, zoeken is hierbij wel een vereiste. Dus zoekt hij jou niet? Zoek hem dan! Zijn aanwezigheid, met een oprechte geïnteresseerdheid. Zijn tegenwoordigheid, met een onverbloemd verlangen. Zijn nabijheid, met een aanhankelijke lichaamshouding.

En herover samen datgeen wat is verdwenen, of ontdek en ontmoet voor het eerst datgeen wat jullie nooit eerder hebben beleefd. Innige liefde. Zo sterk, dat niets jullie liefde kan verwoesten. Zo brandend, dat niets jullie liefde kan doven. Zo levend, dat niets jullie liefde kan doden.

Ja, zoek. Ook als hij jou niet zoekt. Zoek hem dan. Ook als je het gevoel hebt dat er niets meer valt te zeggen. Ook als je het gevoel hebt dat elke inspanning van jouw kant zinloos zal zijn. En ook als je het gevoel hebt dat jullie elkaar nooit terug zullen vinden...

Kom, mijn liefste, laten wij naar buiten gaan, het veld in, laten wij overnachten in de dorpen. Laten wij vroeg opstaan om naar de wijngaarden te gaan om te zien of de wijnstok uitloopt, of de knoppen zich hebben geopend, of de granaatappelbomen gaan bloeien. Daar zal ik u mijn liefde geven.
Hooglied 7:11&12

Een notitie

Zie ook:
~Vechten voor je huwelijk~

2 opmerkingen:

  1. Mooi Miriam. Ik vind deze spreuk ook passend: Je bent me gegeven, ik heb je gevonden maar ik moet je blijven zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen