vrijdag 29 juli 2016

~Luister naar en leer van Jezus~

(Fictie) "Kan het haar dan echt niks schelen? Dat ik het allemaal veel beter voor mekaar heb? Dat ik een topbaan heb vergeleken met haar schamele vrijwilligers uurtjes. Dat wij ons luxe vakanties kunnen veroorloven en zij elke zomer weer op dezelfde camping staan. Dat ik er beter uitzie omdat ik daar nu eenmaal veel meer moeite voor doe. Ja, je moet er wel wat voor over hebben. Dat lijkt zij niet te snappen.

Ze lijkt er zelfs totaal niet mee te zitten ook! Dat ze het niet perfect voor mekaar heeft. Want ze heeft duidelijk het huis niet intensief onder handen genomen voordat wij hier allemaal over de vloer kwamen. Ik bedoel, ze is veel thuis en toch ziet het er bij mij een stuk netter uit dan hier. Het is de verjaardag van hun dochter nota bene!

Ze is altijd al zo geweest. Anders dan mij. Dat wat ik leuk vond, interesseerde haar weinig. Dat wat ik deed, was doorgaans niet echt wat voor haar. En dat wat haar blij maakte, vond ik vaak helemaal niets aan. Daar is de afgelopen jaren weinig in veranderd...

Ze had me laatst meegevraagd naar dat vrouwen knutselclubje van de kerk, waar ze elke woensdagmorgen naartoe gaat. Ik zou het vast gezellig vinden, had ze gezegd. Pfff, alsof zij weet wat ik gezellig vind.

Je kunt het wel zien hoor, dat we zusjes zijn. Maar daar is dan ook alles mee gezegd. Ik draag pantalons, zij spijkerbroeken. Ik ga graag naar de schoonheidsspecialiste, zij liever naar die drugsverslaafden bij hun om de hoek. Ik hou van Gucci en Prada, zij van de kringloop. En toch vraag ik me soms af... Zal ze misschien echt zo tevreden en gelukkig zijn als dat ze vaak lijkt?"

Jezus antwoordde en zei tegen haar:
Martha, Martha, u bent bezorgd
en maakt u druk over veel dingen.
Slechts één ding is nodig.
Maria heeft het goede deel uitgekozen,
dat niet van haar zal worden afgenomen.
Lukas 10:41&42
..................................................
 
Een verhaaltje

3 opmerkingen:

  1. Goed om over na te denken! Goed geschreven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi hoe je dit stukje uit Lukas 10 op een moderne manier vorm hebt gegeven. En inderdaad goed om over na te denken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Knap omschreven. Ik had het hierover met Ad in een ander familieverband. Dat de 'jaloezie' wel eens andersom kon zijn. Wij zijn immers rijk doordat we God kennen en een liefdevolle relatie hebben.

    BeantwoordenVerwijderen