zondag 6 maart 2016

~Wat je niet ziet, bestaat niet?~

Zondag|06-03-2016|12:13

Vanmorgen was m'n man Het Zoeklicht aan het lezen en daar werd iets opmerkelijks in uitgelicht. Een Amerikaanse pro-abortusorganisatie beschuldigd een chipsfabrikant van vermenselijking van foetussen. Het gaat om de nieuwste TV-reclame van het chipsmerk Doritos. Een zwangere vrouw krijgt een echo. Haar man staat ernaast en eet chips uit een zak Doritos. Op de echo is te zien hoe hun ongeboren kindje ook zin krijgt in de chips en een stukje probeert te grijpen. Veels te menselijk dus, volgens deze pro-abortusorganisatie.

Ben je overtuigd, zoals mij, dat een mens werkelijk mens wordt vanaf het moment dat het zaadje en de eicel in het verborgene samensmelten, dan klinkt deze beschuldiging nogal bizar. Want hoe kun je een mens vermenselijken? Iets menselijker dan een mens zelf bestaat er niet. Maar waarschijnlijk geloven mensen die voor abortus zijn dat een mens pas mens wordt wanneer hij of zij wordt geboren?

Zo'n opvatting doet me een beetje denken aan de 'wat je niet ziet, bestaat niet' gedachte. Een gedachte die al millennia lang mensen wil misleiden. Wil overtuigen van leugens. Van dingen die niet waar zijn. We geloven toch ook niet dat een ingepakt cadeautje pas echt een geschenk is wanneer hij wordt uitgepakt? En we geloven toch ook niet dat de zon alleen bestaat wanneer hij tevoorschijn komt? Nee.

Ik zei tegen F.: Wat als God de mens niet verstopt liet ontspringen in de buik van een vrouw maar openlijk en waarneembaar liet ontstaan in bijvoorbeeld een super speciale bijzondere glazen pot? Zodat de ouders er vanaf het allereerste begin elk moment naar kunnen kijken. En kunnen zien. Dat hun kind bestaat, groeit en leeft. Dat hun nog ongeboren kindje ook dan al werkelijk mens is!

Wat als de nu existerende onzichtbare mensenleventjes op die manier ineens open en bloot zichtbaar zouden zijn? Zouden pro-abortus aanhangers dan heel misschien van standpunt en mening gaan veranderen?

Mijn beenderen waren voor U niet verborgen, toen ik in het verborgene gemaakt ben en geborduurd werd in de laagste plaatsen van de aarde. Uw ogen hebben mijn ongevormd begin gezien.
Psalmen 139:15&16

Een notitie

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen