dinsdag 5 januari 2016

~Help, het is hier glad!~

 
Wow. Vandaag is het glad. Spiegelglad. Spekglad. Glad van het ijs. Dat werkelijk waar overal op en tegenaan zit. Overal? Ja, overal. Dikke ijspegels klampen zich vast aan veel dunnere grassprietjes. Te zware, met ijs beladen, takken laten hun kopjes treurig naar beneden hangen. Een gigantische kei even verderop lijkt met een laag ijs te zijn geglazuurd. En de molshopen in onze voortuin zien er glazig en op een rare manier zelfs gaaf uit:).
 
Wees op je hoede. 
Kijk goed uit.
Let goed op.

Overal ijs! Zelfs tegen de ramen en muren omhoog. En natuurlijk op straat. De sneeuw die gisteren nog gezellig zacht was is nu hard en glibberig geworden. En de regen die er viel veranderde in één grote ijsbaan. Levensgevaarlijk natuurlijk! Maar zo lang er niets misgaat ook prachtig mooi!
 
Want voor je het weet
begeef jij je op glad ijs.

Ja, ik woon in het noorden van Nederland. En buiten heeft zich hier een wereld van vocht en vorst ontpopt. Niets lijkt aan deze vrieskou te kunnen ontsnappen. Ik weet niet of ik het ooit zo heb gezien. De natuur op deze manier. Indrukwekkend! Maar ook zeker oppassen geblazen! Want wanneer je eventjes niet uitkijkt dan... Boem! Ga je hoogstwaarschijnlijk zo onderuit;).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen