dinsdag 5 januari 2016

~Elke dag een Nieuwjaars-gevoel~

We kennen vast allemaal dat gevoel wel van 'een nieuw jaar'. Een wat ongewoon maar toch vaak best wel aangenaam gevoel dat ons spontaan en tegelijkertijd heel verwacht komt vergezellen wanneer de klok twaalf uur slaat.

Dat Nieuwjaars-gevoel. Het voelt altijd wat apart. Het voelt nooit heel gewoontjes maar dat niet per se op een negatieve manier. Nee, absoluut niet want het voelt vaak juist best wel plezierig.

Dat moment waarop die laatste dag van het jaar veranderd in de eerste dag van het jaar. Raar genoeg een best wel groots moment. Ook al verschillen die twee slechts één cijfertje of twee seconden van mekaar...

Een klein verschilletje. En toch weet dat kleine verschil ons een gek fijn gevoel te geven. En dan misschien vooral wanneer er in het oude jaar dingen zijn gebeurd die we achteraf liever anders hadden gedaan. Of wanneer er in het oude jaar dingen niet zijn gebeurd die we wel graag hadden zien gebeuren.

Ja, misschien vooral dan. Want een nieuw jaar betekent een nieuw begin, een nieuwe start. En daardoor krijgen wij het gevoel van; nieuwe kansen. Nieuwe kansen om het nogmaals te proberen, om het hopelijk nu wel goed te doen. Of nieuwe kansen om het dit keer wel te mogen beleven, daar waar we zo naar verlangen. Nieuwe kansen. Een gevoel dat goed voelt. Op een vreemde heerlijke manier!

Het Nieuwjaars-gevoel. Een gevoel waarin spijt wordt ingeruild voor nieuwe moed. Waarin teleurstelling wordt veranderd in nieuwe hoop. Een gevoel waarin we de pijn van toen vergeten en uitzien naar een geweldige toekomst.

Een gevoel dat we bij onze God elke dag mogen krijgen:).

Denk niet aan de dingen van vroeger, let niet op de dingen van het verleden. Zie, Ik maak iets nieuws. Nu zal het ontkiemen. Zult u dat niet weten? Ja, Ik zal een weg aanleggen in de woestijn, rivieren in de wildernis.
Jesaja 43:18&19

Een stukje

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen