dinsdag 22 december 2015

~Vrede op aarde~

Wat zou dat mooi zijn hè? Vrede op aarde. Op de gehele aarde. Een vrede die eendracht zal brengen. Een vrede die prachtige dingen zal ontketenen. Zoals geven om mekaar. Omzien naar mekaar. Houden van mekaar. Zorgen voor mekaar. Een vrede die haat, oorlog en pijn compleet uit zal roeien.

Vrede op aarde.

Door iedereen en voor iedereen. Ja! En wanneer de hele aarde door vrede zal worden overspoeld zullen we vast nooit meer naar een betere wereld hunkeren. Dan zal ieder mens waarschijnlijk heel tevreden en gelukkig zijn.

Vrede op aarde.

Het klinkt zo heerlijk maar ik keek gisteren nog naar het nieuws en vrede op aarde lijkt er verdrietig genoeg eerst nog even niet te komen. Ook al zingen we er elk jaar wel weer over. In december. Aan het einde van het jaar. In de eerste plaats natuurlijk omdat dit een traditie is. Maar ik denk ook omdat velen van ons het echt ontzettend graag zouden willen.

Vrede op aarde.

Het zou geweldig zijn. Het zou buitengewoon zijn. En ook zo aangenaam vredig. En sommigen van ons weten dat deze droom op een dag werkelijkheid zal worden.

Maar tegelijkertijd zien en ervaren we ook dat die dag nog niet is aangebroken. Simpelweg omdat niet iedereen vrede op aarde wil. Omdat niet iedereen met dit hoopvolle lied meezingt. En omdat Gods machtige ingrijpen nog niet heeft plaatsgevonden.

Vrede op aarde.

We mogen er wel naar verlangen. Omdat het niet iets is dat nooit zal zijn. Omdat het geen onwerkelijk ideaalbeeld is. Maar misschien zouden we tot die tijd beter onze zinnen kunnen zetten op iets dat vandaag al wel een verschil zal kunnen maken?

Vrede in ons hart.

Daarvoor hebben we namelijk niet de gehele mensheid nodig. Daarvoor hoeven we niet te wachten op degenen die geen vrede voor ogen hebben. Daarvoor moeten we alleen ons eigen hart induiken. En de boosheid eruit gooien. De bitterheid vernietigen. En de wrok loslaten.

En heel misschien zal vrede op aarde dan toch een klein stukje dichterbij komen<3...

שלום עליכם. Sjalom aleechem. Vrede zij met u.  

Vrede laat Ik u, Mijn vrede geef Ik u; niet zoals de wereld die geeft, geef Ik die u.
Johannes 14:27a

Een stukje

Zie ook:
~Gods volmaakte plan; de geboorte van Jezus~

1 opmerking: