zondag 20 september 2015

~Ontsnappen uit een zelfbedachte 'realiteit'~

Soms maak jij jezelf wat wijs. Dingen die je graag wilt of had gewild. Maar dingen die niet echt zijn of nooit echt zijn geweest. Soms speld jij jezelf wat op de mouw. Je wilt dat het zus is of was & je wilt dat het zo is of was. Maar zo is het niet echt en zo was het nooit echt.

Toch leef jij in die zelfbedachte 'realiteit'. In de schaduw van onschuldig lijkende leugens. Je houdt jezelf voor de gek. Je misleidt jezelf. En je laat de echte realiteit links liggen.

Het is wel vermoeiend. Constant doen alsof. En het geeft je geen voldoening. Je raakt zo nu en dan boos en gefrustreerd. En het maakt je ongelukkig. Maar dat alles verkies jij boven een confrontatie met de werkelijkheid. De realiteit die recht voor je neus plaatsvindt en heeft plaats gevonden. De realiteit die fluistert tot jouw hart en die ook toen niet stil heeft gezeten. De realiteit die hoe dan ook toch wel blijft bestaan ook al negeer jij hem.

Je lijkt geen stap verder te komen. Je lijkt stil te staan. Je lijkt vast te zitten. En dat op een plek die niet eens echt bestaat.

Hoe lang nog hou je het vol? Doen alsof alles koek en ei is. Hoe lang nog ga je hiermee door? Hopelijk niet totdat het te laat is. Hoe lang nog probeer je het alleen? Want terwijl jij druk bezig bent met het ontwijken van de waarheid staat daar verderop Iemand op jou te wachten. Hij ziet jou. Hij geeft om jou. Hij wil er voor je zijn.

En Hij weet dat je bang bent. Ja, Hij weet alles. Hij weet waar jij je druk om maakt. Hij weet wat jij probeert te verbergen. Maar Hij weet ook dat je bang bent! Bang voor wat er komen gaat wanneer jij zal erkennen. Wanneer jij zal aanvaarden. Wanneer jij de werkelijkheid zal omarmen. Je bent bang voor de verdrietige gevoelens die jou zullen omringen. Bang voor de spijt die je zal hebben. Bang voor de pijn die je zal voelen. Bang voor de strijd die je zal moeten leveren. Bang voor eigenlijk alles.

En daarom durf je het niet. Je durft het niet, al heb je er wel eens over nagedacht. Je durft het niet, al zou je het, dit weet jij diep van binnen, eigenlijk wel willen durven.

En terwijl jij twijfelt en piekert over alle voor- en nadelen staat Hij nog steeds daar. Verderop. Op jou te wachten. Hij ziet jou. Hij heeft jou lief. En Hij wil jou helpen. Zijn naam is Yeshua en één van Zijn specialiteiten is waarheid. Hij is het Die jij nodig hebt.

Jezus dan zei tegen de Joden die in Hem geloofden: Als u in Mijn woord blijft, bent u werkelijk Mijn discipelen, en u zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u vrijmaken.
Johannes 8:31&32

Een stukje

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen