woensdag 23 september 2015

~De herfst komt eraan!~

 
Buiten is het nooit saai. Ook nu niet. Op deze nazomerdagen, die ons soms verrassen met regens en soms met zonneschijn, zie ik hoe de natuur om ons heen langzaam veranderd. De temperatuur is gedaald. De bloemblaadjes van de bloemetjes die nog bloeien kleuren één voor één bruin. En de eerste blaadjes van de bomen beginnen hier en daar al geel te worden.
 
Soms doet God met onze levens,
dat wat Hij met de seizoenen doet.
Hij neemt iets
en geeft in plaats daarvan iets nieuws.
 
De warme groene heerlijke zomer is voorbij maar de herfst komt eraan! Kleurrijke gezellige herfst. In dit seizoen valt er zoveel te ontdekken wanneer je je ogen de tijd gunt en de kost geeft. Vooral het bos is in deze tijd van het jaar een feest. Kinderen leven zich er graag uit. Natuurliefhebbers kunnen er uren rondlopen. Wandelaars genieten extra van al het moois dat er is te zien. En ook de creatievelingen onder ons zijn er vast te vinden want de herfst brengt ons een hoop nieuwe indrukken en veel vermakelijke knutselvoorwerpjes om mee te werken:).
 
Blijf niet altijd alleen zien
dat wat je bent verloren.
Maar neem ook de moeite om te kijken
naar dat wat je hebt gekregen.
 
Paddestoelen die uit de grond springen. Eikels die uit de bomen vallen. Dennenappels die de bosvloer bedekken. En vergeet niet de prachtige kleuren! Het zijn allemaal cadeautjes van de herfst. Voor niets krijgen we ze zomaar. En voor niets mogen we daar volop van genieten!
 
Want het zijn de zegeningen van vandaag
die onze verliezen van gisteren
een beetje doen vervagen...

1 opmerking:

  1. Mooi he, de herfst. Nou ben ik zelf meer een lente typje, maar vind de herfst ook z'n mooie charmes hebben, zoals inderdaad de blaadjes die verkleuren, de paddestoelen en de sfeer die het geeft. :-)

    BeantwoordenVerwijderen