zaterdag 29 augustus 2015

~Ben jij een soldaat in het leger van God?~

Ik werd vanmorgen wakker en moest, vanwege een gesprek dat ik kort geleden met iemand voerde, ineens denken aan de wapenuitrusting waarover de Bijbel spreekt. Hoe belangrijk is die oorlogskledij nu echt voor ons? Behandelen wij deze outfit wel naar zijn waarde? En beseffen wij ons dat het leven als kind van God te gevaarlijk en te pijnlijk kan worden wanneer wij besluiten zonder deze uitdossing de straat op te gaan?

We zijn zo verschrikkelijk breekbaar. Realiseren wij ons dat wel? We zijn zo vreselijk broos. Staan wij daar wel eens bij stil? Gevaar en veiligheid zijn soms maar een paar seconden van elkaar verwijderd. We zijn kwetsbaar. Ja, zelfs al zijn wij gered door het bloed van Jezus. Hier op aarde zijn wij nog steeds ontzettend kwetsbaar. God weet dit. En juist daarom biedt Hij ons deze machtige wapenuitrusting aan.

Met waaronder een gordel, niet gemaakt van leer maar van WAARHEID. Een pantser, niet gemaakt van metaal maar van GERECHTIGHEID. Schoeisel, niet gemaakt van duurzaam materiaal maar van BEREIDHEID. En een schild vervaardigd door GELOOF. Een helm samengesteld door ZALIGHEID. Een zwaard tot stand gebracht door DE GEEST. En tot slot het GEBED.

Dit alles om sterk te kunnen staan. Om weerstand te kunnen bieden. Om terug te kunnen vechten. Om stand te kunnen houden. Om af te kunnen wijzen. Om uit te kunnen halen. God voorziet in dat wat wij nodig hebben; benodigdheden om aanvallen tegen te houden en toerusting om terug te slaan.

Want God verlangt ernaar dat wij elke dag ongeschonden naar huis terug zullen keren. Hij verlangt ernaar dat wij vervolgens ongedeerd en heelhuids ons pad kunnen vervolgen. En Hij strijd daarvoor. Ja, Hij beschermt ons. Hij ontfermt Zich over ons. Maar laten we daarnaast nooit onze eigen bijdrage vergeten; Zijn wapenuitrusting hoogschatten, beetpakken en aantrekken.

Want een leven met God is het mooiste leven dat je kunt leven maar de gemakkelijkste is het niet. We mogen niet dutten. We moeten waaks blijven. Voortdurend. Constant. Want onze vijand zal zich nooit vrijwillig terugtrekken. Hij zal niet stilzitten. Hij zal ons niet met rust willen laten. Maar zolang wij weten hoe belangrijk deze wapenuitrusting werkelijk is en zolang wij al onze stappen gekleed in deze unieke wapenuitrusting zullen zetten dan zijn wij daarop voorbereid.

Bekleed u met de hele wapenuitrusting van God, opdat u stand kunt houden tegen de listige verleidingen van de duivel.
Efeze 6:11

Een stukje

4 opmerkingen:

 1. Helemaal waar. Wat vergeten we dat snel...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als wij rusten en schuilen in het volbrachte werk van Christus is Hij onze wapenuitrusting. Christus is Waarheid en Gerechtigheid. We mogen tegen Zijn geloof aanleunen, als ons geloof te kort schiet. Hij was bereid om onze zonde te dragen. Nu mogen wij weten dat we rein zijn. Hij heeft door de Geest alles volbracht. Het is onze opdracht dit te aanvaarden. Dan kunnen we danken en bidden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! De wapenrusting is zo belangrijk om weerstand te kunnen bieden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blijf bij onraad zo dichtbij mogelijk bij DE HERDER hij is Degene die je beschermt.

  BeantwoordenVerwijderen