donderdag 23 juli 2015

~Jouw grootste vijand is meedogenloos~

Stel; buiten moet je alert zijn en constant op je hoede. Want in elk hoekje kan een kwaadaardig web zijn geweven. Met altijd een achtpotig monster in de buurt die jou dolgraag wil vangen en verslinden. Het is oppassen geblazen! Ook zeker in de buurt van water moet je waakzaam blijven. Glibberige lelijkerds stillen daar van harte hun hongerige magen met stuntels die roekeloos en onvoorzichtig zijn.

En denk vooral niet dat de rest van jouw territorium veilig gebied is want gevaar dreigt ook vanuit de lucht. Wanneer onheilspellende vleugels worden gespreid en duistere kraaloogjes jou niet meer uit het oog verliezen dan moet je maken dat je wegkomt, 'm smeren zo snel als je kunt.

Maar ga niet naar binnen! Naar binnen gaan moet je zeker niet. Naar binnen gaan is funest. Want daar binnen zit het grootste wangedrocht. Daar binnen leeft en beweegt jouw grootste vijand. Eenmaal binnen is de kans erg klein dat je ooit nog weer eens levend buiten zal komen. Dat je ooit de wind weer onder je vleugels zal voelen. Dat je ooit weer de warmte van de zon zal ervaren. Want jouw grootste vijand is genadeloos. Hij slaat je dood zodra hij de kans krijgt.

Nee, wij kunnen ons er waarschijnlijk niets bij voorstellen om een vlieg te zijn. Een doodgewone alledaagse simpele huisvlieg. Klein en kwetsbaar. Een beetje dom en onwetend. En omringt door tientallen, misschien zelfs honderden, vijanden.

Toch vraag ik me af of we ons soms niet méér bewust zouden moeten zijn van de onzichtbare maar levensechte wereld om ons heen. Misschien, heel misschien, zouden we dan ineens wel heel goed kunnen begrijpen hoe een vlieg zich voelt...

Monsters op elke hoek van de straat. Monsters die ons nauwlettend in de gaten houden. Monsters die ons opjagen, ons willen veroveren en ons willen verscheuren. En als gevolg daarvan wordt iedere dag een gevecht. Moeten we iedere dag strijden om in vrijheid te kunnen blijven leven.

Kun jij het je voorstellen?

Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk, tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten. Neem daarom de hele wapenrusting van God aan, opdat u weerstand kunt bieden op de dag van het kwaad, en na alles gedaan te hebben, stand kunt houden.
Efeze 6:12&13

Een stukje

2 opmerkingen:

  1. We worden niet voor niets opgeroepen waakzaam te zijn! Maar die opscherping hebben we steeds nodig. Je hebt gelijk met je stukje; meer bewust ervan maakt waakzaam.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik was heel erg onder de indruk van je stukje! Dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen