dinsdag 28 juli 2015

~God zoeken met heel je hart~

Ze ging op reis en nam mee; alles. Alles wat ze had. Alles wat ze bezat. Haar hele hebben en houwen. Ze liet niks achter. Ze nam alles mee.

Haar vreugde. Het plezier dat ze had en de blijdschap die ze voelde. En haar verdriet. Haar angsten en onzekerheden. Haar terughoudendheid en haar schaamte.

Maar ook haar overwinningen en successen. De dingen waar ze goed in was. De talenten die ze had gekregen. En haar mooiste herinneringen. Maar ook haar pijnlijkste. De momenten waarop alles mis was gegaan. De momenten waarop ze had gefaald. Maar ook de momenten waarop anderen haar verschrikkelijk veel pijn hadden gedaan.

En haar geheimen. Sommige te donker, andere ontiegelijk zwaar. De geheimen die voor anderen altijd verborgen waren gebleven. Die gingen ook mee. Want niets wilde ze achterlaten. Alles moest mee.

Haar verlangens, inclusief de verkeerde. Haar dromen, inclusief de onmogelijk lijkende. Haar hoop en haar verwachtingen. Maar ook haar treurigheid en twijfels.

De zorgen die ze had. De problemen die er waren. De triestheid die ze diep van binnen voelde. De negatieve gedachten die ze vaak over zichzelf had. De ellende van toen die ze nu nog steeds niet los kon laten. Alles.

En het was niet gemakkelijk om dat alles in haar tas te krijgen maar toen het haar na enige moeite en flink stampen toch was gelukt kon zij eindelijk op pad; God zoeken met heel haar hart.

Welzalig wie Zijn getuigenissen in acht nemen, die Hem met heel hun hart zoeken.
Psalmen 119:2

Een stukje

2 opmerkingen:

  1. We mogen bij God komen met onze tas vol, zoals we zijn. Maar daarna kan en mag onze ervaring zijn dat er dingen uit die tas gaan, zoals onze zorgen. Dat is wat je in het volgende stukje schrijft. En dan wordt de tas minder zwaar en beter te dragen. Christus draagt een gedeelte. Dit is wat in mijn gedachten komt als ik dit stukje lees.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie! Erg leuk om te lezen dat jouw gedachten hierover hetzelfde waren:)!

      Verwijderen