woensdag 8 april 2015

~Je kruis opnemen en Hem volgen~

Daar gaan waar Hij zegt dat je moet gaan. De weg gaan die Hij voor jou heeft uitgestippeld. Het pad volgen die Hij voor jou verlicht. Niet afdwalen naar verkeerde en gevaarlijke plekken zonder Zijn wegwijzers. Niet uitweiden naar schadelijke en slechte plaatsen zonder Hem als jouw gids.

Daar gaan waar Hij jou voert. En dat betekent niet dat je nooit een obstakel tegen zult komen. Geen tegenslag. Geen teleurstelling. Geen moeite. Integendeel. Want dat zal er zijn. Die zul je ontmoeten. Vroeg of laat. Hier en daar. Als Hij het toestaat.

Maar wees gerust. Met zorgvuldige en liefdevolle zorg zal Hij jou bijstaan. Hij zal jou de kracht en de moed geven die je nodig hebt. En Hij zal jouw last dragen wanneer jij dat zelf niet meer kunt.

En vergeet nooit dat niets voor niets is. Hij ziet wat jij op dat moment niet ziet. Wat je misschien zelfs nooit zal zien; het waarom. De reden. Want er komt niets op jouw pad zonder een bedoeling.

Hij heeft het beste met je voor. Hij wil jou onderwijzen. Hij wil jou vormen. Hij wil jou laten groeien.

Maar dan moet je wel daar gaan waar Hij jou brengt. Links of rechts. Vooruit of achteruit. Dwars door weids open vlaktes. Door ruige stormen en regens. Of over de hoogste bergen heen. Dwars door een volgegroeid verwilderd bos. Door een immens diepe vallei. Of tussen de warmste zonnestralen door.

Daar gaan waar Hij wil dat jij gaat. Ook wanneer je niet wilt. Ook wanneer je niet durft. Ook wanneer je geen zin hebt. En dan toch gaan waar Hij jou leidt. Dat is jezelf verloochenen. Dat is je kruis opnemen. Dat is Hem volgen.

Hij zei tegen allen: Als iemand achter Mij wil komen, moet hij zichzelf verloochenen, zijn kruis dagelijks opnemen en Mij volgen.
Lukas 9:23

Een stukje

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen